Affinity Compact ile Tanışın
İşitme cihazı uygulaması odyometri testi ile başlayıp hasta memnuniyeti ile devam eden bir süreçtir.
Affinity Compact ister işitme cihazı satış ve uygulama merkezinizde isterseniz hastalarınızın yanı başında tüm ölçüm ve değerlendirmeleri yapabileceğiniz özel tasarlanmış bir sistemdir.
Modüler ve Akıllı
Affinity Compact, İşitme cihazı uygulama ve değerlendirmesinde ihtiyaca göre seçilebilen konfigürasyonlarıyla sizi hem teknik hem de estetik olarak tamamlayacaktır.
1. Versiyon
Odyometre, Gerçek kulak ölçümü (REM) ve Visible Speech Mapping temel özellikleri ve 0.9kg ağırlığı ile ister ofisinizde isterseniz yanınızda kullanabileceğiniz tüm temel özellikleri içerir.
2. Versiyon
Odyometre, Gerçek Kulak Ölçümü (REM) ve Visible Speech Mapping özelliklerine ek olarak dahili hoparlörü ile REM uyaranları verebilir.
3. Versiyon
RECD ve SPL60 uyumu ile pediatrik uygulamalar için mükemmel çözüm! Bunlara ek olarak İşitme Cihazı Testleri (HIT) özelliği sayesinde işitme cihazlarının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
4. Versiyon
Odyometre, Gerçek Kulak Ölçümü (REM) ve İşitme Cihazı Testleri (HIT) gibi tüm yazılım modüllerini içeren bu modeli yumuşak bir şekilde kapanan kapağı ile test kutusu olarak ta kullanabilirsiniz.
Modüler Fitting
Kliniğinizle Tam Uyumlu
Affinity Compact "Temiz Masaüstü" felsefesi ile tasarlanmıştır.
Hipoalerjik yüzeyleri ile kolay temizlenebilir ve endüstri standartı soketleri sayesinde
kolayca bilgisayarınıza bağlanabilir.
Affinity Compact, kullanılmadığı zamanlarda uyku moduna geçerek enerji tasarrufu sağlar.
Cihaz üzerinde bulunan uyarı ışığı ile hangi kulağı test ettiğinizi veya cihazın hangi durumda
olduğuna dair farklı renklerde bildirimler alabilirsiniz.
Sistem Bileşenleri
Dahili REM
Hoparlörü*
RECD*
Masa Askısı*
Farklı Asma Opsiyonları*
Esnek Hepsi Bir Arada Çözüm
Sezgisel Yazılım Özellikleri
Affinity Suite yazılım, fonem ve görseller içeren değerlendirme araçlarıyla hastalarınıza ve yakınlarına işitmeleri ile ilgili daha anlaşılır bilgiler verin.
Hastalarınızı daha iyi anlamak onlara daha kolay yardımcı olmak demektir, böylece en kısa sürede en iyi ayarları yapabilirsiniz.
Hasta verileri OtoAccess veritabanı ve/veya NOAH4 altında kaydedilebilir, XML formatı ile uyum gösterir.
Objektif Doğrulama
Gerçek Kulak Ölçümleri (REM) işitme cihazının hastanın kulak kanalında nasıl davrandığı ile ilgili en objektif ölçüm ve değerlendirme metodudur. REM440 yazılımı ile her çeşit işitme cihazı kolaylıkla değerlendirilebilir. Affinity Compact ile REUR, REUG, REIG, RECD, REAR,REAG, REOG, REOR Input - Output, Input - Output, FM Transperancey, Ear Level (Sadece FM), Hearing Aid Transition testleri yapılabilir.
Binöral REM
Binöral REM ile aynı anda her iki kulağa birden işitme cihazı uygulaması yapılabilir. Böylece hastalarınızla geçirdiğiniz zaman yarı yarıya kısalarak daha hızlı ayarlamalar yapabilirsiniz.
Hearing Aid Transtion Test (HAT)
Hastanın eski işitme cihazındaki ölçümleri hedef olarak kullanarak yeni işitme cihazı ayarlamasında kullanılmasıdır. Böylece cihaz değişikliklerinde hastaların ayarlamaları daha doğru ve hızlı yapılmaktadır.
Gerçekçi Uyaranlar
İşitme cihazları bir çok kompleks sesi işlemektedir. Günlük hayattaki sesleri Affinity Compact ile hastalarınıza dinleterek, işitme cihazlarının nasıl çalışacağı hakkında en gerçekçi tecrübeyi yaşatabilirsiniz.
Günlük hayatta hastalar yaşadıkları ortamlar itibariyle bir çok farklı ses ve konuşma sesi uyaranları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Sistem içerisinde bulunan kadın veya erkek veya karıştırılmış sesler hastalara “external sound” opsiyonu kullanılarak dinletilebilir. Özel geliştirilen “In the ear” monitör sistemi ile hastaların işitme cihazlarının kendi kulaklarında nasıl işitildiği dinlenilebilir ve olası problemlere daha kolay çözümler üretilebilmektedir.
Affinity Compact ile; Canlı ses, Warble Ton, Saf Ses, Konuşma gürültüsü, Random gürültü, Pembe gürültü, Chirp, Bant sınırlı beyaz gürültü, ICRA, Gerçek Konuşma, ISTS, Darbant gürültü, /SS/, /SH/, IFFM, IF gürültüsü, Gerçek hayat sesleri ve otomatik kalibre edilebilen farklı ses dosyaları kullanarak uyaranlar verebilirsiniz
RECD
Ulusal İşitme Tarama Programı sayesinde yeni doğanların ilk altı ay içerisinde işitme kaybı olup olmadığı değerlendirilmektedir. Ayrıca, yeni doğan ve çocukların kulak kanalları yetişkinlere göre farklılıklar göstermektedir ve işitme cihazı uygulamalarında RECD (Real Ear Coupler Difference) ölçümü yapılması gerekmektedir.
Affinity Compact'ta RECD ölçümü için kullanılan SPL60 probunun hem mikrofon hem de hoparlör özelliği bulunmaktadır. Böylece probun hasta kulağına yerleştirilmesi daha kısa sürmektedir.
RECD ölçümü yapılamayan durumlarda REM440 yazılımında yaşa bağlı normatif veriler sayesinde yaklaşık hedef değerini kullanıcılara vermektedir.
On-Top Modu
On Top (üstünde) modu sayesinde kullanıcılar işitme cihazı programlama yazılımı ile aynı anda REM440 yazılımını kullanabilmekte, işitme cihazı programlama yazılımında yapılan değişikliklerin REM sonuçlarına etkisi çok daha hızlı bir şekilde ölçümlenerek gösterilmektedir.
Yüksek Frekans REM
Yüksek frekans REM opsiyonu ile hastaların 12.5 kHz değerine kadar REM testi yapabilirsiniz.
Serbest Alan Ayarlaması
Otomatik FF kalibrasyonu ile hastalarınızı evlerinde ziyaret ettiğinizde veya cihazınızın yerini değiştirdiğinizde farklı akustik ortamlarla karşılaşırsınız. Cihazınızın her ölçümde doğru uyaran seslerini oluşturması için serbest alan ayarlaması yapmanız gerekmektedir.
AC440 Odyometri Test Bataryası
AC440 temel konuşma ve saf ses odyometri testlerini yapabilecek şekilde geliştirilmiştir. Sistem opsiyonel olarak sunulan ek lisanslamalarla basit değerlendirmelerden nörolojik araştırma yapmak isteyen kullanıcılara kadar çok geniş olanaklar sunmaktadır.
Eğitim ve tanı amacıyla hastalardan daha önce alınan kayıtlar mevcut kayıtlar ile üst üste çakıştırılarak karşılaştırılabilmekte ve anında REM440 yazılımına aktarılabilmektedir.
Yüksek Frekans (HF440) ve Multi Frekans (MF440)
Affinity Compact’ın odyometre modülünde opsiyonel olarak sunulan Yüksek Frekans özelliği ile 20kHz’e kadar odyometri testi yapabilir, ototoksite hastalarının işitme kayıplarında erken dönemde takip edebilirsiniz. Multi Frekans opsiyonu eklendiğinde sistem tinnitus hastalarının en hassas şekilde analiz edilmesini sağlamaktadır.
MLD (Masking Level Difference)
MLD testi genellikle CAPD test bataryasının bir parçası olarak kullanıllmaktadır ve hastalara farklı sinyal fazlarına sahip binaural ton ve gürültü gönderilerek yapılmaktadır. MLD testi sayesinde maskelenmiş eşik kaymaları oluşmakta ve hastanın binaural entegrasyon zorlukları hakkında bilgiler elde edilmektedir.
Konuşma Testleri
Güncel konuşma test protokolleri artık harici bir CD oynatıcıya ihtiyaç duymamaktadır. Skorlama metodları dahili hafızada bulunan kelime listelerinin hastalara uygulanması ile kolayca yapılmaktadır.
QuickSIN
Sinyal-Gürültü karışık olan ortamlarda bireylerin konuşmayı algılama seviyelerinin değerlendirildiği QuickSIN testinde güvenilir skorlamalar ve öneriler tablosu sayesinde hastalarınızı daha kolay değerlendirebilir ve takip edebilirsiniz.
Ortam Gürültüsü
Odyometri ölçümü yaparken ortam gürültüsünü gerçek zamanlı olarak denetleyerek yapılan testten elde edilen eşik değerlerinin doğru olduğunu kontrol edebilirsiniz
IMC2 Entegrasyonu
HIMSA tarafından desteklenen IMC2 entegrasyonu ile işitme cihazı uygulaması esnasında fitting yazılımı ve diagnostik yazılım arasında daha hızlı iletişim sağlanır.
Serbest Alan Ayarlaması
Her ölçümde doğru ve kaliteli serbest alan uyaranı kullanabilmek için serbest alan ayarlaması özelliği bulunmaktadır.
Özel mikrofonu ve farklı uyaranları ile uyarım yenilenmektedir.
Görsel Konuşma Eşleme
Visible Speech Mapping (VSP)
VSP440 Modülü ile İşitme cihazının performansı ve hastanızın işitme kaybı ile ilgili bilgileri görselleştirerek daha kolay açıklayın!
Görsel Konuşma Eşleme - Visible Speech Mapping (VSP) ile gerçek kulak ölçümlerinin değerlendirilmesi ve hastalara açıklaması kolaylaşmaktadır.
İşitme cihazı ile yapılan bir ölçümden elde edilen sonuçlar ile işitme cihazı olmadan elde edilen sonuçlar ile gerçek zamanlı olarak bilgisayar ekranında karşılaştırılır. Böylece işitme cihazının hastaya sağlayacağı faydayı anlatmak kolaylaşmakta ve hastalar daha kolay ikna edilmektedir.
İşitme cihazı uygulamasında hastaların doğru bir şekilde
değerlendirilmesi en önemli kısımdır.
VSP ekranında dinamik aralık, normal işitme seviyeleri ve hastanın SPL cinsinden işitme kaybı, ortam seslerinden örnekler, tahmini konuşmayı anlama farklılıkları ve işitsel gelişim değerleri gösterilir. Ekran görüntüsü üzerinden hastalara kompresyon karakteristikleri, binaural faydalar ve diğer gelişmiş işitme cihazı özellikleri kolayca anlatılmaktadır.
Bu değerlendirmenin doğru yapılabilmesi için geliştirilen VSP gerçek zamanlı yapılan ölçümlerden elde edilen verileri kolay anlaşılır grafikler üzerinden hastalarınıza anlatmaya yardımcı olmaktadır. Bu sebeplede Visible Speech Mapping modülü işitme cihazı merkezleri tarafından her geçen gün daha fazla talep edilmektedir.
HIT440 Yazılım Özellikleri
-
IEC ve ANSI standartlarına göre düzenlenmiş dahili test dizileri
-
Kullanıcı tarafından düzenlenebilir test protokolleri oluşturma
-
16 kHz'e kadar Yüksek Frekanslı HIT değerlendirmesi.
-
1 dB’lik adımlar ile artırılabilir 40 – 100 dB SPL arasında uyarı verme
-
Test oturumları arasında karşılaştırma yapabilme
-
Yüksek frekans çözünürlüğü
-
Noah 4, OtoAccess ve XML uyumu
Geniş Test Protokolleri
-
OSPL90, Full On Gain, InputOutput, Attack/Recovery Time, Reference Test Gain, Frequency Response, Equivalent Input Noise, Harmonik Distorsiyon, Intermodülasyon Distorsiyonu, Mikrofon Yönselliği Testi
-
Warble ton, Saf ses, Random noise, Pseudo random noise, Bant limitli beyaz gürültü, Chirp, ICRA, Gerçek konuşma sesi ve herhangi başka bir ses dosyası ile uyarım yapabilme (otomatik kalibrasyon özelliği mevcuttur)
Üstün Kullanım Özellikleri
Sesi absorbe edebilen silikon tabanlı özel tasarıma sahip ses geçirmeyen odacığı ile HIT modülü, zorlu koşullarda bile işitme cihalarını değerlendirmenizi sağlayacaktır.
HIT440 yazılımı ile beraber işitme cihazlarının yanı sıra SKS10 Skull Stimulator kavitesi kullanarak kemiğe implante işitme cihazlarını da değerlendirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ANSI veya IEC standartlarına göre oluşturulmuş hazır test protokollerinden birini seçmek veya kendinize özel test protokolü oluşturmaktır.
Sonsuz Döngü Testi
Gidip gelen arızalara sahip işitme cihazlarının tolerans sınırlarını aştıklarının belirlenebilmesi için sonsuz döngü testi ile edilmesi gerekmektedir. Böylece arıza tolerans sınırını aştığında kaydedilebilmekte ve sebebi anlaşılabilmektedir.
Kaviteyi Dinleyin
İşitme cihazının hastanızın kulağı içerisinde ne yaptığını işitebilseydiniz hastanızın geri bildirimlerini daha kolay anlayabilirdiniz. Tam da bu problemi çözmek için geliştirilen "Listen to Coupler" özelliği sayesinde daha hızlı ve doğru işitme cihazı ayarlaması yapabilirsiniz.
Geçmiş Oturumlar
HIT modülünde yapılan tüm testler işitme cihazının zaman içersindeki arıza durumu ve özelliklerinin karşılaştırması geçmişte yapılan testler kolaylıkla geri çağrılarak ekranda gösterilmektedir. İşitme cihazlarının objektif olarak değerlendirilmesiyle elde edilen bilgiler sayesinde performanslarını gözlemleyebilirsiniz.
AMTAS
Otomatik işitme testi ile
zaman kazanın...
AMTAS Nedir?
IA-AMTAS, Affitinity Suite yazılımı içerisinde kullanılabilen otomatik işitme değerlendirme testidir. AMTAS ile, havayolu ve kemik yolu işitme değerlendirmesi maskeleme özelliği ile beraber uygulanmaktadır. AMTAS ayrıca Speech Recognition Threshold (SRT) ve Word Recognition Scores (WRS) değerlendirmelerini de otomatik olarak gerçekleştirmektedir.
Güvenilir ve Zaman Kazandırır
IA-AMTAS, İşitsel eşiğin bulunması için hastanın yanıtlarına bağlı olarak sinyal seviyelerinin ne olması gerektiğine karar veren psikofiziksel bir prosedüre dayanmaktadır.
Hastalar, kendi tempoları ile testi yaparken, geri bildirimler sayesinde test tonları ve diğer işitsel uyarımlar arasında karar vermesi sağlanır.
IA-AMTAS, geleneksel olarak kullanılan Hughson-Westlake metoduna göre daha avantajlıdır.
AMTAS, kalite indikatörleri ile beraber yanıtların geçrliliğini değerlendirmektedir. Havayolu odyogramları konfigürasyon, işitme kaybı seviyesi ve simetriye göre sınıflandırılmaktadır. Program test sonucunda rapor oluşturmakta ve bu rapor Affinity Suite yazılımının arayüzü ile diğer yazılımlara aktarılabilmektedir.
Prob Yerleştirme
İndikatörü
REM Ölçümlerinde Probunuzu
Her Defasında Doğru Derinliğe Yerleştirin
Prob Yerleştirme İndikatörü
REM ölçümlerinde prob yerleşimi gerçekleştireceğiniz tüm ölçümler için referans noktası oluşturmaktadır, bu sebeple probun kulak kanalı içerisinde doğru derinliğe yerleştirilmesi gerekmektedir.
Bilindiği üzere işitme cihazı uygulamasında REM altın standart olarak kabul edilmektedir
REM uygulamasına geçmeden önce otoskopik değerlendirme ve prob tüpü işaretçileri büyük önem arz etmektedir ancak prob tüpü her zaman doğru yerleştirilememektedir.
Her REM Ölçümünde Prob
Tüpünü Doğru Yerleştirin
Prob yerleştirme indikatörü makina öğrenimi temeline dayanmaktadır ve prob tüpünü yerleştirirken size yardımcı olmaktadır.
Gerçek zamanlı olarak prob tüpü yerleştirme derinliği takip edilmektedir. Yazılım aracılığıyla hem görsel hem de işitsel uyarılan verilerek 5mm derinliğe sahip kulak kanalı içerisinde hastaya zarar vermeden prob tüpü yerleşimi yapılmaktadır.
Bu sayede kullanıcı her ölçümünde doğru REM değerlendirmesi yapabilmektedir.
Kalite Kontrol
İndikatörleri
İş Akışınızı Gerçek Zamanlı Olarak Kontrol Edin
Kalite Kontrol Özelliği Nedir?
Kalite kontrol özelliği, hem kullanım esnasında hem de canlı geri bildirimler vererek klinisyenin iş akışını yazılım üzerinden monitörize etmesini sağlamaktadır.
Bu özellik, birden fazla şubeye ve merkeze sahip İşitme cihazı satış ve uygulama merkezleri tarafından hastalara aynı kalitede hizmet götürülmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.
Kalite Kontrol Durumu
Kalite kontrol indikatörleri hem odyometre (AUD) hem de REM (Gerçek Kulak Ölçümü) modüllerinde bulunmaktadır. 4 farklı renkte bulunan indikatörler analiz durumunu kolayca takip etmenizi sağlamaktadır. Bu indikatörler;
Gri - özelliğin aktif olmadığını ve analizin henüz başlamadığını gösterir.
Yeşil - İş akışı için gerekli olan kriterlerin yeterli bir şekilde sağlandığını gösterir.
Sarı - Bazı kriterlerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini gösterir.
Kırmızı - Yapılması gereken bir işlemin yapılmadığını ve düzeltilmesi için aksiyon alınması gerektiğini gösterir.
Odyometre Kalite İndikatörleri odyometre ve REM modülünde test ekranının altında bulunmaktadır.